Diabeteszorg Online

Over

Recepten

Instructievideo's

Goedkoop boodschappen doen

Velen denken dat gezond eten onbetaalbaar is voor de gewone mens. Toch is dit haalbaarder dan je denkt. Met deze boodschappentips is het mogelijk om gezond te eten zonder teveel uit te geven.

Koop grote hoeveelheden

Doe dit vooral met houdbare producten of producten die je kunt invriezen. Probeer niet voor elke maaltijd nieuwe boodschappen te halen, maar maak een weekmenu en koop alles in één keer in. Probeer ook wat vaker te koken met de voorraad die je in huis hebt.

Let op aanbiedingen

Je kunt kijken naar bonusaanbiedingen, de folders in de gaten houden of websites van verschillende supermarkten vergelijken. Er zijn zelfs speciale apps waarop je boodschappen kunt vergelijken! Markten en toko’s zijn vaak goedkoper, maar niet altijd, dus vergelijk de prijzen.  

Maak een lijstje

Dit zorgt voor minder impulsinkopen. Laat je niet verleiden door aanbiedingen van producten die je normaal niet zou kopen of niet echt nodig hebt. Doe nooit boodschappen wanneer je honger hebt!

Diepvries

Groente en vis uit de diepvries zijn soms een stuk goedkoper en bevatten evenveel voedingsstoffen als de verse producten, doordat deze gelijk na de oogst ingevroren worden.  

Probeer daarnaast minder gesneden groenten of groentepakketten te kopen, maar hele groenten. Dit is een stuk voordeliger. Ook vlees en vleesvervangers zijn erg prijzig, kies vaker voor bijv. peulvruchten of ei.

Lees ook over: